divendres, 30 de març del 2012

EL CLIMA I LA VEGETACIÓ


    Tipus de clima i vegetació:
  • Clima atlàntic
    Ocupa una franja estreta al nord de la Península, que comprén Galícia, la franja costanera de la mar Cantàbrica i les zones baixes dels Pirineus. Es caracteritza per les temperatures suaus i les precipitacions abundants i regulars tot l'any.
    La vegetació característica està formada per boscos d'arbres de fulla caduca, com roures, fajos i castanyers.
  • Clima mediterrani
    Se situa al litoral mediterrani de la Península, les illes Balears i la costa andalusa.
    Té hiverns suaus i estius secs u calorosos. Les precipitacions sónecasses i es concentren en els mesos de primavera i tardor.
    La vegetació està adaptada a la calor i la sequedat, i abunden els arbres de fula perenne. Predominen les plantes aromàtiques.
  • Clima mediterrani d'interior
    Ocupa el centre de la Península.
    És un clima contrastat; es caracteritza per tenir temperatures fredes a l'hivern i caloroses a l'estiu.
    Les precipitacions són semblant a les del clima mediterrani, però menys abundants. Els estius són secs i durant l'hivern es produeixen nevades.
    La vegetació també es compon d'arbres amb fulla perenne i de grandària reduïda.
  • Clima de muntanya
    Es troba a les zones més elevades de la Península, de manera que se situa a partir dels 1500 metres d'altitud. Té temperatures fredes a l'hivern i fresques a l'estiu, i les precipitacions són abundants.
    La vegetació s'escalona segons l'altitud; així, a les zones baixes hi sol haver vegetació mixta, formada per alzines i pins que es mesclen amb roures i fajos. A les zones altes, trobem coníferes, és a dir, pins i avets i prats naturals.
  • Clima subtropical
    Propi de les illes Canàries, presenta precipitacions escasses a causa de la influència dels vents secs del desert. Les temperatures són suaus i càlides durant tot l'any. La vegetació és, en general, escassa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada